top of page

tis 28 apr.

|

Zoom (mjukvara för videosamtal)

Vad är uthållighet under coronakrisen?

Coronakrisen utgör en långvarig svårighet på livets väg och vår strävan efter det goda i livet blir utdraget. Uthållighet leder oss att hantera vår fruktan att misslyckas när det tar lång tid att uppnå det goda. I den här dialogen samverkar vi till att främja det här goda karaktärsdraget hos oss.

Registrering är stängd
Se andra evenemang

Tid & plats

28 apr. 2020 18:00 – 21:00

Zoom (mjukvara för videosamtal)

Om gruppaktiviteten

När svårigheten att uppnå det goda blir långvarig, tycks vi falla ner i endera dike på livets väg. Antingen fortsätter vi mindre än vi bör, håller stånd för lite och avviker från målet, eller fortsätter vi mer än vi bör, håller stånd för mycket och styvnar vid målet. Kanske den veke viker från något gott pga sorgen att ännu inte åtnjuta målet, medan den förmätne styvt överskattar sig själv pga fåfängan att synas vara mer än andra. Men uthålligheten är den gyllene medelvägen mellan styvhetens överdrift och vekhetens underdrift. Den dygden gör att vi stadigt fortsätter i det goda motsatt svårigheten som uppstår av själva handlandets långvarighet. Därför vill vi etablera en undrande och undersökande gemenskap, så att vi enskilt och gemensamt kan öva oss i denna levnadsfärdighet. Vi utgår från varandras vardagserfarenheter av uthållighet och försöker med vårt vardagsspråk gemensamt undersöka vad uthållighet är i och för det goda livet. På så vis kan dialogen bli en karaktärsdanande övning.

Dialogledare är Sebastian Rehnman, filosofiprofessor och filosofisk praktiker. Deltagarantalet är begränsat till 5-10 st. Avgiften är 150 kr. Gratis för permitterade, varslade och arbetssökande nykomlingar, medan återkommande i dessa grupper betalar halva priset. Videolänk e-postas dagen före till de föranmälda. Halvvägs kan vi plocka fram en matlåda och stärka oss med lite reskost för det fortsatta samtalet på livets väg.

Dela detta

bottom of page