top of page

tors 17 nov.

|

Zoom

Hva er viktig for deg nå?

På livets vei støter vi på mangt som føles viktig, men mangler ofte tid, rom og anledning til å stanse og finne ut av hva dette er. I denne smågruppedialogen begynner vi med en runde der hver enkelt deler hva som føles viktig i livet her og nå, og vi velger et av temaene som vi utforsker undrende.

Registrering är stängd
Se andra evenemang

Tid & plats

17 nov. 2022 18:30 – 20:30

Zoom

Om gruppaktiviteten

I denne dialogen er samtaleemne ikke bestemt på forhånd. Vi fanger opp en av deltakernes anliggender og fordyper oss i temaet gjennom samtalefellesskapet. Derfor starter vi dialogen med å bli stille og la alle i et par tause minutter prøve å særskilt huske en særskilt erfaring av hva som er viktig nå. For vi er samlet til å praktisere filosofi, og det betyr å søke sin livsforståelse i sine hverdagsopplevelser på hverdagsspråket. Vi ser bort fra eventuelle savn eller mangler ved anliggendet, og retter oss mot det nærværende eller den tilgang vi ønsker til det som virkelig angår oss.

Vi fortsetter dialogen med en runde hvor enhver som ønsker kan dele sin erfaring av hva som er viktig i et par setninger. For å bli klok, ja, vis trenger vi livserfaring og ved å lytte til hverandres erfaringer utvider vi vår forståelse. Gjennom de delte opplevelsene av hva som er viktig her og nå har vi etablert et undrende og utforskende fellesskap for liv og livsførsel.

Men for å søke livsvisdom trenger vi fordypning i vår forståelse. Vi velger derfor en av de delte opplevelsene og lar fortelleren beskrive sin erfaring mer utførlig. Vi øver oss deretter i samarbeid om økt livsforståelse. På livets vei ser vi ofte ut til å forhastet bedømme i stedet for å fordypet beskrive hva vi opplever. I dialogen samarbeider vi i stedet for å utarbeide en grundig beskrivelse av hva som er viktig her og nå ved for eksempel å spørre hva fortelleren oppfatter, føler, tenker, gjør og vil. På denne måten gjør vi episoden til en minneverdig historie for oss alle.

Når vi da har etablert en felles fortelling om hva som er viktig her og nå, søker vi etter øyeblikk i fortellingen der vi mener at dette kommer til uttrykk. Vi prøver å finne nøkkelord eller nøkkelfraser for betydningen av anliggendet i disse øyeblikkene. Vi samarbeider om våre enkelte meninger til felles meninger. Med denne videre forståelsen kan vi spørre oss hvordan det viktige bidrar til å leve godt.

Vi avrunder dialogen ved å vende tilbake til stillheten der vi oppsummerer den videre livsforståelse som samtalefellesskapet har gitt oss. Vi lar enhver dele hvordan de mener de kan etterfølge det viktige på livets vei. Vi takker hverandre for samtalefellesskapet og går ut igjen i livet.

Dialogleder er Sebastian Rehnman, filosofiprofessor (UiS), filosofisk praktiker (NSFP & SSFP) og ekistensiell veileder (SEPT). Deltakerantallet er begrenset til 5-10 st. Prisen er 150 kr. Videolenke e-postes påmeldte dagen før.

Biljetter

  • Hva er viktig for deg nå?

    150,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta

bottom of page