top of page

tis 07 maj

|

Hiimsmoenkollektivet

Hva er stolthet?

Å være stolt kan være tvetydig. Enten kan det bety hovmod og arroganse eller verdighet og fortjeneste. I denne gruppedialogen vil vi derfor sammen undersøke vår stolthet basert på hverdagslige erfaringer med hverdagslige ord slik at vi kan vandre vel på livets vei.

Registration is Closed
See other events

Tid & plats

07 maj 2019 17:30 – 20:00

Hiimsmoenkollektivet, Langgata 2, 4013 Stavanger, Norway

Om gruppaktiviteten

Kanskje snakker vi om stolthet i to betydninger fordi det er vanskelig for oss å oppnå balansert selvtillit. Men å være stolt er også tvetydig på andre måter. Stolthet kan være en følelse, en holdning, et karaktertrekk og motiver for handling. Vi synes å være stolte av noe eller noen som vår identitetsfølelse er knyttet til. For eksempel kan vi være stolte av oss selv, vårt utseende, våre ferdigheter, våre prestasjoner, vår familie, vår jobb, vårt land og så videre. Det vi er stolte over er noe vi liker, setter pris på, verdsetter eller nyter. Men her oppstår utfordringen: Er vår stolthet passende eller upassende? Det er passende å føle seg stolt av det rette, av de rette grunner og på rett måte. Men da må vi forstå oss selv og vår dømmekraft åpent, ærlig og moderat. For ellers forblir vi ikke midt på livets vei, men vil falle ned i en grøft av forfengelighet, overlegenhet, selvtilfredshet og arroganse, eller falle ned i den andre grøften med selvfordømelse, selvforagt og selvdestruksjon.

I denne dialogen prøver vi derfor å forstå og fremme hva passende stolthet er basert på de forskjellige hverdagslige erfaringerne. Vi undrer og undersøker sammen kjennetegnene på når vi føler oss stolte av det rette, av de rette grunner og på rett måte. Styrkede prøver vi deretter å gå videre på livets vei med stolthet.

Dialogleder er filosofiprofessor og filosofisk praktiker Sebastian Rehnman. Avgiften er 150 kr. Deltagerantallet er begrenset til 10 stk.

Dela detta

bottom of page