top of page

tis 04 juni

|

Hiimsmoenkollektivet, Stavanger

Hva er det å være andektig?

På livets vei kan vi være og bli andektige. Vi tenker, ja, føler livet som helhet og opplever kanskje en fredelig og høytidelig stemning – med eller uten religiøse elementer. Å være ærbødig for det ærverdige virker viktig for oss. Det fortjener en dialog!

Registration is Closed
See other events

Tid & plats

04 juni 2019 18:00 – 20:00

Hiimsmoenkollektivet, Stavanger, Langgata 2, 4013 Stavanger, Norway

Om gruppaktiviteten

På livets vei kan vi være og bli andektige. Kanskje stopper vi foran kveldshimmelen, havutsikten, fjellkjeden, musikkstykket, maleriet, skulpturen, den elskede, det nyfødte eller den avdøde. Andektighet ser ikke ut til å kreve resonnementer eller etterforskninger, men en økt eller dypere oppmerksomhet til vår eksistens. Sinnsstemningen ser ut til å involvere forundring, undring, ærbødighet, glede eller takknemlighet for livets gave. Kanskje oppfatter vi meningen med livet eller føler velvilje mot alle. I hvert fall kjennes den andektige stemningen ønskelig. Vår undring over det forunderlige og ærbødighet for det ærefryktgivende synes nemlig gjennom øvelse til å kunne forandre vår karakter til å søke å leve i samsvar med vår mening og forståelse av det sanne, vakre og gode.

Derfor ønsker vi i denne dialogen prøve å gripe og fremme den andektige livsfølelsen. Med gjensidig respekt for hverandres hverdagslige erfaringer av det ærbødige, prøver vi å undre oss over og beundre livets gave. Med en felles undersøkelse prøver vi å si hva det uutsigelige er som kan danne en andektig karakter. Deretter går vi andektige ut i sommerkvelden og streber etter å være andektige for det ærverdige på livets vei.

Dialogleder er filosofiprofessor og filosofisk praktiker Sebastian Rehnman. Avgiften er 150 kr. Antall deltagere er begrenset til 10 stk.

Dela detta

bottom of page