top of page

mån 15 okt.

|

Askims bibliotek

Hur bidrar biblioteket till det goda livet?

Askims bibliotek är nyrenoverat och vi tar därför tillfället att gemensamt utforska bibliotekets och läsningens betydelse för det goda livet.

Registration is Closed
See other events

Tid & plats

15 okt. 2018 18:00 – 20:00

Askims bibliotek, ASKIMS TORG 5, 436 43 Askim, Sweden

Om gruppaktiviteten

Vi människor har i alla tider och på alla platser sökt svar på livsfrågor med en helhetsförståelse. I denna strävan är skönlitteraturen viktig, eftersom den så utförligt, brokigt, nyansrikt och djupt skildrar vad det är att vara människa. Genom att föra dialog med prosa och poesi kan vi fördjupa förståelsen av oss själva och andra. Därför vill vi i denna storgruppsdialog utgå från varandras erfarenheter av existentiell läsning och gemensamt undersöka hur biblioteket kan bidra till det goda livet.

Kvällen börjar med en dialog mellan Sebastian Rehnman, professor i filosofi vid Universitetet i Stavanger och filosofisk praktiker vid Dialogikos samtalspraktik, och Jonas Söderholm, doktor i bibliotek- och informationsvetenskap. Därefter försöker vi etablera en undrande och undersökande gemenskap om våra erfarenheter av bibliotekets och läsningens betydelse för oss på livets väg.

Biljetter för 25 kr finns att köpa på Askims bibliotek fr o m 1/10.

Dela detta

bottom of page