top of page

tors 06 sep.

|

Utbildningscentrum Göteborg

Är vi kännare av våra känslor?

Känslor är fundamentala för att leva väl, men det är inte enkelt att veta vilka känslor, till vad, för vilka skäl, i vilken grad och i vilka omständigheter, som bör leda oss på livets väg. Därför vill vi ägna (åtminstone) en gruppdialog åt att förfina oss som kännare av våra känslor.

Registrering är stängd
Se andra gruppdialoger

Tid & plats

06 sep. 2018 18:00 – 21:00

Utbildningscentrum Göteborg, Karl Johansgatan 72, 414 55 Göteborg, Sverige

Om gruppaktiviteten

Vi övar oss under kvällen i att skilja våra känslor från känslosvallningar, känslostämningar, känningar av lust, förnimmelsens passiva kännedom och vidröringens aktiva kännedom. Med större klarhet om känslornas egenart kan vi fördjupa oss i föreningen mellan förnuft och känsla för att främja daningen av känslomättade tankar och tankefyllda känslor. Vårt mål är att på livets väg ledas av ett gott omdöme om våra känslors föremål, skäl, styrkor, uttryckssätt, tillfällen, uppkomst, varaktighet och motivation för handlande. Vi trevar mot det målet i gruppdialogen genom att utgå från en vardagserfarenhet och försöker med vårt vardagsspråk etablera en undersökande gemenskap om känslor. På så vis söker vi fördjupa vår självkännedom och vår förståelse av hur känslorna bör leda oss på livets väg. Då kan vi bli kännare av känslor.

”Vishetens begynnelse är en översikt över känsloordens grammatik och känslornas intentionalitet.” (Peter Hacker)

Dialogledare är filosofiprofessor och filosofisk praktiker Sebastian Rehnman. Avgiften är 150 kr inklusive kvällsmacka. Den som önskar kan kika på de tre första kapitlen i P. M. S. Hacker The Passions, men gruppdialogen förutsätter inga förkunskaper.

Dela detta

bottom of page